Guide til at finde den rigtige hund, der passer til familien

Dette indhold er sponsoreret

Du overvejer, at anskaffe dig en hund til familien, og har mange ønsker til, hvordan hunden skal være. Du vil gerne have en hund, der er god til børn, og som kan lide at være sammen med andre hunde. Du vil gerne have en hund, der kan lide at gå tur og lege. Den må ikke være for stor og det gør ikke noget, hvis den kræver lidt ekstra pleje og f.eks. skal trimmes. Der er mange overvejelser. Læs med her og få nogle tips til at finde hunden.
 

Vil du anskaffe dig en voksen hund eller en hvalp?

Det kan nogle gange være en god idé at anskaffe sig en voksen hund, hvis du har en travl hverdag. En voksen hund har ikke brug for lige så meget opmærksomhed og opdragelse som en hvalp. Til gengæld kan du selv forme din hvalp efter, hvordan du ønsker den skal være opdraget. En voksen hund er ofte allerede præget og er måske ikke så tilpasningsdygtig i forhold til din familie eller livsstil. Ligesom den kan have nogle unoder, som du ikke sætter pris på. Du kan bl.a. kigge på en dyreportal, hvis du overvejer at anskaffe dig en hund.

 

Vælg hunderace efter din livsstil.

Er du en person, der har et aktivt job og ikke er hjemme meget, kan det være en idé at anskaffe sig en lille hund, der har mindre behov for motion. De fleste små hunderacer kan sagtens klare sig med to gåture om dagen. Dog skal man være opmærksom på, at nogle små hunderacer kan have et stort behov for selskab – så det er altid en god idé, at undersøge racen grundigt, inden man beslutter sig for at anskaffe sig en hund af den pågældende race. Hvis man derimod er en person, der har arbejder hjemmefra eller har fleksible arbejdstider, kan det være mulighed at anskaffe sig en større race. Ydermere skal man overveje sin boligtype og haveplads – da nogle racer simpelthen ikke trives i lejligheder eller små haver.

Husk at sikre dig, at du har råd til at holde hund

Det er ikke gratis at have en hund, og det er derfor vigtigt, at man sørger for at have det økonomisk overblik, inden man anskaffer sig en hund. Man skal huske på, at der er udgifter forbundet med det at have hund. Hunden skal have lødig kost, og udstyr som hundesnor, sele, madskåle og legetøj. Herudover skal man have en lovpligtig ansvarsforsikring, når man har hund. Ligesom hunden skal vaccineres hos dyrlægen og have diverse ormekure. Desuden kan der opstå uforudsete udgifter til dyrlægeregninger. Så det er ikke kun hundens indkøbspris, som man skal have med i regnestykket.


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *