hundelegetøj

Har du råd til at have hund?

rt34

Mange af os som elsker hunde, har gjort det lige så længe, som vi kan huske. Drømmen om at få hund har derfor ofte fulgt os siden vi var helt små. Men, hvornår er det en god ide at få sin første hund? Det er fristende at få hund så snart man flytter hjemmefra, når man flytter sammen med kæresten og gerne vil føle sig som en rigtig lille familie, eller når man er færdig med studierne. Det kræver dog ikke kun tid og plads, men også økonomisk overskud, at have hund

Hund, halsbånd og hundetegn

Det er altid super spændende at få en lille hundehvalp med hjem i stuen for første gang. Det lille, nye familiemedlem bliver hurtigt helt uvurderligt, men de første udgifter er ofte også nogle af de største. Hvis du vil sikre dig en hund af god afstamning, det vil sige en hund der forventes at være uden sygdomme og med det forventede temperament, som er typisk for racen, bør du vælge en hund med stamtavle. Hvalpe fra kenneler er ofte dyre, men det er bedre at finde de ekstra penge, end at købe fra en privat, hvor du ingen sikkerhed har for hundens helbred og temperament.

Allerede før den nye hvalp bringes hjem, skal det første udstyr være købt. Det kræver som minimum, at man får købt halsbånd og hundetegn, skåle til mad og drikke, der kan tåle at blive smidt lidt rundt, og legetøj hvalpen kan bide i, så den ikke ødelægger dine møbler. Det kan også være du får brug for en hundekurv, en hundebørste, og måske endda et bur til transport af hunden.

hunde

Chip, tjek og fremtidig sygdom

Alle hvalpe i Danmark skal ifølge loven ID mærkes, enten med øretatovering eller med chip. Mange kenneler sørger for at det bliver gjort før du får hvalpen, men vær opmærksom på, hvis du selv skal betale. Derudover skal hvalpen til dyrlægen for at blive vaccineret og få foretaget et sundhedstjek når den er 12 og 16 uger gammel. Det er heller ikke ualmindeligt, at hvalpen får brug for en ekstra ormekur efter den er flyttet hjemmefra.

Du skal altid være forberedt på uforudsete udgifter til dyrlægen. Det bedste er at have din hund forsikret, så du kan undgå at det bliver alt for dyrt. Ellers kan du risikere at skulle låne penge, hvis der sker et uheld eller hunden pludseligt bliver syg, på et tidspunkt hvor du ikke har overskuddet til det.

Foder, udstyr og pension

Gennem hele hundens lange liv, skal du være parat til at betale for foder. Jo større hund, jo mere foder skal du selvsagt have råd til. Derudover holder intet udstyr for evigt og skal regelmæssigt fornyes. Det fleste køber også gerne lidt ekstra godbider eller godter, når man nu alligevel er i dyreforretningen. Det er penge hver eneste månede, så tænk over det før du forpligtiger dig til de faste udgifter.

Sidst men ikke mindst er det værd at overveje, hvor ofte du rejser. En lille hund kan du måske nemmere have med dig, men for det meste foregår ferien uden hunden. Hvem skal passe hunden når du er væk? Hvis ikke du har venner eller familie tæt på, eller med et hus stort nok til en firbenet gæst, kan det være du skal til at betale for hundepension. Det er ikke dyrt, men det er stadig ekstra udgifter oven i ferien.

hund

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *