rottweiler

Bruger du nok tid på din hund?

rt34

Mens nogen bruger utrolig meget tid på deres hund, er der også dem, hvor hunden passer sig selv en hel del timer om dagen. Uanset hvilken af ovenstående typer du er, så bør du vide, at en hund kræver en del timers pasning om dagen. Især mens din hund stadig er hvalp, er det rigtig vigtigt at engagere sig i den. I denne artikel får du gode råd til, hvordan du giver din hundehvalp den bedste start i sit nye hjem. Det lyder måske ligetil, men der findes et par fif, du måske ikke lige kendte til.

Din hvalp kommer fra trygge omgivelser

De allerførste dage og nætter kan være utroligt afgørende for, om din hvalp får en god start i sit nye hjem. Før din nye ven ankom til dig, var han eller hun hele tiden omgivet af sin mor og eventuelle søskende, så princippet om at være alene, kan være skræmmende for en ny lille hundehvalp – især i et nyt, fremmed hjem. Overvej derfor at lade hvalpen sove ved siden af sengen, eller læg dig selv på en madras, hvor du fremadrettet ønsker, at hvalpen skal sove, når den vokser op.

hvalp

Sørg for at socialiserer hvalpen tidligt

En gammel skrøne siger, at en hvalp ikke må opholde sig udendørs, før den når 16 ugers-alderen. Dette passer bestemt ikke, da en sund og rask hvalp uden problemer kan luftes og socialiseres allerede, fra den er 8 uger gammel. Faktisk er det en rigtig god idé at gøre dette. Hvalpen skal nemlig gerne tidligt have udvidet sit verdensbillede således, at den nu indser, at fremmede mennesker og andre hunde ikke nødvendigvis er farlige.

Start gerne med små møder, hvor hvalpen får stillet noget nysgerrighed, men vigtigst af alt, skal du socialisere den med rolige hunde, så du sikrer dig, at din hvalp får nogle positive oplevelser. Disse positive oplevelser er faktisk helt fundamentale for, hvordan hvalpens voksenliv kommer til at udfolde sig.

Renlighed kræver træning og udholdenhed

Der er sjældent noget mere ærgerligt end pottetræning med en lille hundehvalp. Dette kan hurtigt udvikle sig til en stor kamp, men ved hjælp af få fif, kan du faktisk gøre din hvalp renlig på langt kortere tid end normalt. Når en hundehvalp har sovet, spist, drukket, bliver opstemt eller har været bevægelse i bare få minutter, så er det som regel tid til, at den gerne vil træde af på naturens vegne.

Hvalpen ved egentlig godt, at den ikke må tisse indenfor, men det kan være svært for en hundehvalp at afgøre, om det gamle kontor nede ad gangen godt nok er en del af huset, og så sker der af og til uheld. Men hvis du ca. en gang i timen i dagtimerne samt ved alle ovenstående situationer, tager hvalpen ud på forhånd, så kan du faktisk hjælpe hvalpen med at udføre sit ærinde det helt rette sted – hver gang.

Det kræver megen tid, hvis hvalpen skal føle sig helt tryg i dine omgivelser

Selvom de 3 givne råd måske lyder ganske simple, så kan det hurtigt tage meget tid, hvis du både skal træne renlighed, socialisere hvalpen og give den en tryg opvækst samtidig. Hertil kommer selvfølgelig også ting som eksempelvis, at du skal sikre hvalpens sikkerhed i hjemmet, så den eksempelvis ikke kan gnave i ledninger.

En hundehvalp giver derfor ikke ret meget tid til andet, end at passe dit arbejde og passe din hvalp. Det kan derfor godt være svært at finde tid til at lave de helt store måltider. Heldigvis kan du få hjælp udefra ved at købe de såkaldte måltidskasser. Her får du opskrifter og friske råvarer leveret lige til hoveddøren, så du blot skal mikse tingene sammen, og så har du et færdigt, lækkert og næringsrigt måltid. Et af de steder, hvor du kan få hjælp til måltidskasser er soupnatural, hvor du kan finde et blandet udvalg af forskellige måltidskasser.

måltid

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *