hund

Få mere sjov i hverdagen med en hund

rt34

Det er slet ikke uden grund at man siger, at hunden er menneskets bedste ven. Med en hund er livet aldrig kedeligt og du vil altid have liv i huset, uanset din hunds generelle aktivitetsniveau. Invitér en hund indenfor i dit hjem og oplev hvordan alting bare bliver lidt sjovere. Nedenfor kan du læse mere om hvilke overvejelser du bør gøre dig inden du vælger din hund samt hvad du kan lave i dagligdagen med din hund.

hunde landskab

Vælg den rigtige hund

Når du skal vælge en hund til dig selv og måske din familie er det væsentligt at vælge den rette. Der er ikke noget mere ærgerligt, for både hunden og dig selv, at måtte skille sig af med hunden igen, fordi I ikke passer sammen. Det første du i denne sammenhæng skal vurdere er hvordan din livsstil er. Hunden skal passe ind i denne livsstil. For at gøre det mere konkret, kan det fx ikke nytte noget at have en meget aktiv springerspaniel i en 1-værelses lejlighed, og hvis man er hjemmefra gennemsnitligt 8 timer hver dag for at arbejde. I stedet vil man så skulle vælge en hund med et mere rolige og ”dovene” egenskaber. Ligeledes hvis du lever i en børnefamilie, er det væsentligt at vælge en hund der er meget børnevenlig og som kan begå sig med små børn på alle tænkelige måder. Der er en hund til ethvert behov. Vil du fx bruge din hund til jagt, er der specielle racer der er gode til dette. Der er sågar hunde der kan tilbyde til blinde som servicehjælper i dagligdagen, der er hunde der kan bruges til arbejde, som sporhund eller noget helt andet. Mange mennesker har det med at forelske sig i en specifik race, men det er dog væsentligt at vælge en hund der passer ind i din livssammensætning.

udsyn

Gode aktiviteter med din firbenede ven

Der er mange aktiviteter du kan foretage med din hund, for at få hverdagen lidt sjovere. Du kan tage den med til stranden, i skoven, på indkøb m.m. Der er næsten ikke grænser for hvor du kan have den med hen, så længe den har temperament til også at omgås andre mennesker. De fleste hunde elsker at komme ud og gå lange ture, hvor den kan få aktiveret dens sanser med lyde og lugte. Den er derfor en tro følgesvend som du uproblematisk kan tage med dig.

I hunden får du betingelsesløs kærlighed

En hund vil elske dig lige meget hvem du er. Det er det finde ved venskabet med en hund. Den kerer sig ikke om hvordan du ser ud, om du har sort humor eller om du tjener mange penge. Hunden er tilfreds når den bliver fordret, aktiveret regelmæssigt, bliver luftet som den har krav på og ellers får din opmærksomhed. Hunden er ligeglad med din fortid og din fremtid, den bliver glad for at se dig hver gang du træder ind ad døren og den vil aldrig vende dig ryggen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *