hundehvalp

Alt du skal have styr på inden du køber din hund

rt34

Hunde er menneskets bedste ven, og de fleste danskere har efterhånden inviteret en hund til at være en del af familien. Hunde er fantastisk selskab, underholdning og de giver en, en god undskyldning for at gå lange ture og få noget frisk luft og velfortjent motion.

Hunde er dog ikke bare noget man sådan lige køber. Der er mange ting man skal have styr på inden, mange andre ting der også skal investeres i og man skal helst have gjort sig nogle tanker om hvilken slags hund man godt kunne tænke sig.

Tager man beslutning spontant, er risikoen for at hunden bliver en byrde og man ender med at sende den tilbage til et dyreinternat, for stor. Og det er aldrig sjovt for nogen involverede.

At købe en hund skal derfor helst være en velovervejet beslutning, men det er heller ikke alle der har helt styr på hvad de skal have styr på. Slet ikke hvis det er første gang de køber hund.

hund og kat

Hvilken race vil passe bedst til dig og din familie?

En af de vigtige ting at tænke på er race. Mens der eksistere mange fordomme omkring hunde (især hunderacer som boksere etc. – såkaldte kamphunde), så er det rigtigt at der findes fællestræk indenfor de forskellige racer.

Nogle hunde er bedre som familiehunde, mens andre fungere bedst som jagt eller politihunde. Det er ikke noget tilfælde at politiet næsten eksklusivt bruger schæferhunde.

Når du overvejer race er det vigtigt at tænke over hvilken slags hund dig og din familie gerne vil have. Skal den være energisk og en I kan lege med, eller helst bare en i kan putte på sofaen med.

Med i overvejelsen skal selvfølgelig også om I har små børn eller ældre børn. Har I mindre børn er det fx ikke en så god ide at få en såkaldt ’rescue dog’ da de ofte er traumatiserede og der er større risiko for at de angriber, plus at de kræver meget mere opmærksomhed.

Du kan læse mere om hunde her.

Skal den kunne fungere med andre kæledyr?

Udover hvorvidt I har børn eller ej, skal der også tænkes over om I har andre kæledyr. Det gælder selvfølgelig hvis det er en kat I har, men også om hvis I har fugle eller marsvin. Katte er selvfølgelig mest relevant da hunde og katte er kendte fjender, og katte går mere frit end en fugl eller et marsvin fx ville.

Det betyder dog ikke at det ikke er umuligt. Hunde og katten kan i flere hjem sagtens sammen, og kan faktisk ende med at blive gode venner.

Når du kigger på race er det dog en god ide at vælge de hunderacer fra der er mere territoriale end andre, da de vil have sværere ved at acceptere et andet dyr i deres miljø. Det kan også være en fordel af få en af dyrene (hvis ikke begge) som unger, da de vil føle sig mindre truet af hinanden hvis de er vokset op sammen.

Er et kæledyr vant til at bo alene vil det være en del sværere pludselig at introducere et andet dyr.

jagthund

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *