hund med gigt

Hjælp til din gigtplagede hund

rt34

Gigt er en hæslig lidelse. Uanset hvilken skabning du er, så er gigt en virkelig plagsom tilstand. Du kan gøre forskelligt for at lindre din hunds smerter. Du kan for eksempel sørge for, at den får en kost, som smører de ømme led, du kan sørge for, at hunden får den rette mængde af skånsom motion og du kan give den noget smertestillende medicin.

Hvis ikke gigten er alt for fremskreden og alt for smertefuld, så er det muligt at gøre noget for, at din hund ikke lider alt for meget.

hund

Når gigten er diagnosticeret

Når dyrlægen har konstateret, at det er gigt, som din hund lider af, så må du gøre, hvad du kan, for at gøre livet mere behageligt for den. Det gælder om at gøre symptomerne så lidt smertefulde som muligt og at reducere smerterne, så længe det er muligt.

Du kan for eksempel få noget foder, der indeholder nogle af de aktive stoffer, som kan reducere gigtsymptomer. Det er for eksempel umættede fedtsyrer som omega 3 og omega 6, som er godt i den forbindelse.

Desuden kan du sørge for, at din hund får sin daglige motion uden at komme til at overtræne. Skånsom motion kan være sådan noget som svømmeture eller gåture i et roligt tempo.

Det er også vigtigt, at du sørger for, at din hund har den sunde vægt. Den må selvfølgelig ikke være undervægtig, men overvægt kan være medvirkende til en øgning af den belastning, der har med gigt at gøre.

hundegigt

Medicin imod gigtsmerter

Endelig kan du give hunden en form for medicin, der er en god hjælp til hunde gigt. Den gives, når symptomerne er alvorlige, og din hund lider for meget.

Den er især god, når din hund oplever akutte smerter, der skyldes leddegigt og betændelse i led og væv. Denne medicin er udviklet og godkendt i Tyskland gennem flere end 12 år. Den kommer i pakker med 50 kapsler i.

Det er synd for hunden, hvis den skal lide mere, end den behøver. Derfor er det fint at give den noget medicin, når symptomerne er særligt slemme.

Forebyggelse sker allerede i de unge år

Gigt er en udbredt lidelse blandt hunde. Derfor bør du allerede, mens hunden er en helt lille hvalp tage dine forholdsregler i forhold til, om den skulle udvikle gigt sener i livet.

Nogle hunde er fra naturens side mere disponeret for gigt end andre. Om en hvalp tilhører den gruppe eller ej, er ikke til at vide. Derfor bør du gøre dit til at forbygge gigt så tidligt som muligt.

Det kan du blandt andet gøre ved at give hvalpen den anbefalede anti-gigt-foderblanding, ved at motionere fornuftigt uden at overdrive og ved at sørge for, at den ikke bliver overvægtig.

Gør du det, er det en stor hjælp i forebyggelsen af gigt, der kan opstå senere hen i hundens liv.

Man siger jo, at det altid er nemmere at forebygge end at helbrede. Det gælder selvfølgelig også, når det drejer sig om hundegigt. Et liv, hvor man er plaget af smertefuld gigt, er bestemt ikke misundelsesværdigt.

Derfor skal du helt fra starten være den ansvarlige hundeejer, der sørger for at gøre dit til, at din hund ikke bliver angrebet af alvorlige gigtsymptomer. Det fortjener den.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *