corgy

Forbered hjemmet inden du køber en hund

rt34

Det er ikke nok at du synes en vis race ser sød og dejlig ud, for det er stor forskel på, hvilket temperament og hvilke behov, de forskellige hunde har. Vælg med omhu, så du ender med en hund, der passer ind i jeres familie. Dit hjem skal passe til hunden.

Er du aktiv og har en hverdag med plads til mange, lange ture og udendørsliv, så er det en hund som en rottweiler, der er det bedste valg for dig. Er du i stedet en, der gerne vil sidde i sofaen og hygge eller gå en kort tur i ny og næ, så er det en mindre hund med kortere ben, der er optimal for dig. Læs med her og få 4 gode tips til, hvad du skal være opmærksom på i hjemmet inden du køber en hund.

hund

1.      Hjemmet

En stor hund i en lille lejlighed alene hjemme hele dagen er ikke umiddelbart en god løsning. Der kan dog være undtagelser.

Udgangspunktet må dog være, at hvis I arbejder meget, så skal I have en hund. Der kan være alene hjemme og have plads nok til at udfolde sig i løbet af dagen. En lille hund kan sagtens fylde meget og have brug for masser af plads, så sørg for at undersøge racen inden du vælger.

Du kan vælge en række racer ud, som du finder fantastiske og så læse om dem. På den måde kan du finde den, hund der er perfekt til dig!

2.      Indeklimaet

Det er ikke kun pladsen, men også indeklimaet, der er vigtigt for en lille hundeven, der skal tilbringe flere timer hjemme. Der må ikke være hverken for varmt eller for koldt i løbet af dagen – og luften kommer let til at stå stille, når der ikke er nogen hjemme.

Med en varmepumpe kan du skabe bevægelse i luften og sørge for varm luft i løbet af vinteren og kølig luft om sommeren. Det er en smart og hurtig måde at give din hund et godt indeklima – også mens du er på arbejde. Alt efter, hvilken race du vælger kan det være farligt at lade døre eller vinduer stå på klem, så derfor bør du sørge for at indeklimaet er godt – selv om alt er hermetisk lukket.

hunde

3.      Hundekurven

Det er ikke alle hunde, der har nok i en hundekur. Hvis du gerne vil undgå, at din firbenede ven hopper op i sofaen og sengen for at snuppe en komfortabel lur i løbet af dagen, så kræver det hundekurve, der kan leve op til dine egne møbler.

Vælg store, bløde og lækre hundekurve og stil dem flere steder, hvor du oplever at hunden bedste kan lide at være i løbet af dagen. På den måde kan din hundeven snuppe en lur der, hvor det passer – uden at gøre det i dine møbler.

4.      Mad og vand

Tørfoder i en skål og adgang til rigelige mængder friskt vand. Det er vigtigt at din hund kan få lidt at spise og drikke, men ikke for meget. Har du en hund, der har en tendens til at spise for meget, for hurtigt er det vigtigt, at du kun lader en lille portion stå fremme og sørge for at der er adgang til vand. På den måde kan du forhåbentlig undgå opkast på gulvet eller ondt i maven.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *