hund-i-vindue

Tag din hund med på bilferie

rt34

Alle elsker at holde ferie, og næsten alle elsker også at rejse. Desværre betyder det dog ofte, at vi lader vores firbenede familiemedlemmer blive hjemme. Flyrejser, specielt med store hunde, er besværlige og stressende for hunden, men en bilferie er en helt anden sag. Drop hundepensionen, og tag din hund med på tur i Europa.

Vær i god tid med pas og penge

Når du bestemmer dig for, at du vil have hunden med på ferie, skal du starte med at kontakte din dyrlæge. Din hund skal være ID-mærket med chip og nummeret skal skrives i det EU pas, som du også skal have lavet ved dyrlægen. Derudover skal hunden vaccineres mod rabies senest tre uger før afrejse. Vaccinationen skrives ind i passet og er gyldig i tre år frem.

hund

Nogle lande forlanger, at hunden har fået en ormekur mod rævens dværgbændelorm. Dette skal ske mellem 120 og 24 timer før indrejse, og hos en dyrlæge, som i passet kan dokumentere at kuren er givet korrekt. Det kan selvfølgelig blive en smule dyrt den første gang især, men for de færreste vil det være noget der kræver, at man låner penge. Det vigtigste er at være ude i god tid, så du er sikker på, at det hele er ordnet, før du skal afsted.

Der skal være plads og luft i bilen

At have hunden med i bilen er forholdsvist nemt, så længe du sørger for at være forberedt. Husk, at hvis hunden skal være bag i bilen, er der mindre plads til baggage. Her skal du muligvis købe et bur, så du altid har styr på hunden. Specielt store hunde har brug for lidt ekstra plads at bevæge sig på, og du skal planlægge at stoppe ofte for at lukke hunden ud. Her skal den altid tilbydes vand, og have mulighed for at tisse af. Husk, at selv om du ikke synes at i kører særlig langt, kan det stadig være stressende for hunden at sidde indelukket i bilen.

Vær specielt opmærksom på temperaturen. Selv i gråvejr kan temperaturen i bilen stige voldsomt. Hunde er langt mere udsatte for hedeslag end vi er, og kan ikke selv fortælle, når de får det for varmt, eller rulle vinduet ned. Efterlad aldrig hunden i bilen, hvis det på nogen måde kan undgås. Hvis du er nødt til det, så gå højest fra bilen i et par minutter, og efterlad den altid med åbne vinduer.

hund i bil

Der er efterhånden rigtig mange feriehuse, campingpladser og strande i Europa, der tillader hunde. Brug lidt tid på internettet før du tager afsted, til at undersøge dine muligheder på destinationen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *