kvinde med hund

Aktiviteter du kan foretage med din hund

rt34

Det siges at hunden er menneskets bedste ven. Det er ikke uden grund. Hunden er en sand ven og den opfatter dig som verdens midtpunkt. Den er altid glad når den ser dig, bærer ikke nag og er glad for hvad end du finder på at lave sammen med den. Det betyder også at du kan tage din hund med hvor det skal være, og med hunden har du altid en makker til de aktiviteter du måtte have lyst til at lave. Der er dog nogle ting du kan og bør være opmærksom på inden du tager din hund med ud i verden. Læs mere nedenfor.

hund

Vælg en hund der passer til dit temperament

Hvis du ikke i forvejen har en hund og skal overveje at invester i en, skal du tænke dig godt om. En hund er et dyr med følelser og det er synd at anskaffe sig en hund, hvis ikke man har tænkt sig at beholde den resten af dens liv. Du bør derfor først tænke dig om hvorvidt du virkelig kan tage dig af en hund, om du har tid og om du vil vedblive med at have lyst. Hvis du i en længere periode har tænkt over det, og beslutter dig for at det er det rigtige, så handler det blot om at vælge den rigtige hund. En hund er ikke bare en hund, og det er vigtigt at du vælger en der passer til dit temperament og aktivitetsniveau. Der findes fx hunde der kræver meget bevægelse og hunde der er mere ”dovne” og ikke kræver så meget andet end at blive luftet i løbet af dagen. Derudover findes der hunde der er gode med børn og andre der ikke er super gode til dem. Faktorer som disse bør overvejes inden du køber hund og ikke blot vælge ud fra hvilen du syntes er flottest, sødest m.m. Overvejelserne er ligeledes vigtige i forhold til hvilke aktiviteter du vil foretage med hunden.

hund

Hunden kerer sig ikke om hvem du er

En hund er en god ven, idet den er fuldstændig ligeglad med hvem du er som person. Den er ligeglad med køn, seksualitet, etnisk oprindelse, religion, social status, indkomst m.m. Den ønsker blot at give sin kærlighed til dig som ejer og få opmærksomhed igen. Dette kan du fx gøre ved at lave nogle gode aktiviteter med den.

Eksempler på hvad du kan lave med din hund

Der er et hav af muligheder for at aktivere din hund og selv få noget ud af det. I virkeligheden er en hund ikke kræsen og du kan i bund og grund tage den med hvor dine veje går. Om det så er en tur til købmanden eller en gåtur i nærmeste park. Din hund elsker at snuse og modtage sanseindtryk og du kan derfor til hundens glæde også tage den med i skoven eller ved stranden. De fleste hunde kan lide at løbe frit og til dette formål må du sikre at ikke er til gene for andre mennesker. Tag fx i specialindrettede hundeskove eller lignende.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *