Hundeseng – Find en kurv til din hund

Hundeseng til din hund. Find den perfekte bløde hundekurv lige her. Vi giver dig tips og råd til at vælge rigtigt!

Hvorfor bør din hund have en hundeseng?

Mange hunde elsker at putte i sengen, derfor kan det være en god idé at anskaffe en hundeseng til din bedste ven.

En hund bruger meget tid i sengen, hvorfor en god hundekurv er en investering i din hunds trivsel og velvære.

Det er vigtigt, at du vælger en hundeseng, der passer til din hunds sovemønstre. Nogen hunde har det bedst med at ligge udstrakt, mens andre foretrækker at ligge sammenkrøllet. Hvis din hund foretrækker at ligge udstrakt, så skal du købe en hundekurv uden kanter. En hundeseng bør i de fleste tilfælde akkurat passe hundens størrelse, så den kan føle sig tryg og godt tilpas, når den sover eller slapper af.

Senge til hvalpe

Mange hvalpe får lov til at sove i ejerens seng, men det kan være skadeligt for lederskabet. Hvalpe bør sove i en hundeseng, men i hvalpens første tid hos dig, er det vigtigt at skabe tryghed, og derfor kan du placere hundekurven tæt på din egen seng.

Vi anbefaler, at du køber en hundeseng, der er for stor til din hund, når den er hvalp, da du ellers ender med at skifte kurven ud efter kort tid. For at din hvalp føler sig tryg i den store hundeseng, bør du fylde den med puder og tæpper, så hvalpen føler sig tryg og ikke lægger mærke til, at dens hundeseng er for stor til den.

Undgå hund i sofa og seng

De fleste hunde kan godt finde på at hoppe op i sofaen eller sengen for at putte og være der, hvor mennesker er. Det kan være hyggeligt, men har hunden først fået en vane med at hoppe op i møblerne, kan det være svært at ændre på hundens færden i sofa og seng. Det er derfor vigtigt, at du fra start af sætter grænser og hjælper hunden med at lave nogle gode vaner. Desto tidligere vaner indlæres i hundens liv, desto lettere er det at opdrage hunden. Det er nemmere for hunden at forstå grænserne, når du holder grænserne tydelige. Derfor kan det være en fordel af anskaffe en hundeseng allerede så snart du får hunden med dig hjem. Gør hundekurven til et rart og trygt sted for hunden at opholde sig, så undgår du, at den finder sofa og seng mere interessant.

Husk også: En hundeseng skal være et behageligt sted for hunden, og derfor bør du aldrig bruge hundesengen som straf.

Hvor bør sengen placeres?

En hundeseng er vigtig for at din hund føler, at den har en base i huset, som jo er dens domæne og skal vogte over. En hundeseng bør være placeret det sted i huset eller lejligheden, hvor din hund bedst kan lide at opholde sig. De fleste hunde foretrækker at være der, hvor ejeren opholder sig mest, mens andre hunde godt kan lide at ligge lidt for sig selv, når de skal slappe af og sove.

Det er vigtigt, at din hund får en hundeseng, der er rar at ligge i og holder længe. Derfor anbefaler vi her et stort udvalg af kvalitets hundesenge, og der er med sikkerhed en hundeseng, der matcher din hunds behov.

Find den helt rigtige seng til din hund

*

Vores bedste tip når du skal vælge hundeseng

1. Gør hundesengen til et rart og trygt sted for hunden at opholde sig, så undgår du, at den finder sofa og seng mere interessant.

2. En hundeseng skal være et behageligt sted for hunden, og derfor bør du aldrig bruge hundesengen som straf.

3. Vælg en hundeseng, der passer til din hunds sovemønster og størrelse. Vælg hundeseng uden kanter, hvis din hund foretrækker at ligge udstrakt. Den rette størrelse hundeseng medvirker at din hund kan føle sig tryg og godt tilpas, når den sover eller slapper af.

Overvej følgende når du vælger seng til din hund

Størrelse på hundesengen

Når du skal beslutte størrelsen på sengen til din hund, skal du være særligt opmærksom på to ting. Din hund skal nemlig både have plads til at ligge fuldt udstrakt, men også have mulighed for at føle sig omsluttet af sin seng når den ligger sammenkrøllet. Dette giver din hund en følelse af tryghed og komfort. Her kan det være en god mulighed at supplere hundesengen med et par puder.

God kvalitet over det billige tilbud

Selvom det er fristende at spare lidt penge på hundekurven, så er det ikke her, du skal gå ned på kvaliteten. Hellere investere lidt ekstra penge i en hundeseng af god kvalitet, som kan holde i mange år, end en billig pude, der går i stykker efter nogle få måneder – eller uger.

Blød eller hård hundeseng?

Hvad angår materiale, så findes der et hav af muligheder. Her er det godt at gå efter et slidstærkt materiale som eksempelvis kraftigt stof. Du kan også vælge en plastikkurv, der i højere grad kan tåle, at hunden kradser og bider i materialet. Begge dele har sine fordele og ulemper.

Materialer til hundeseng – fordele og ulemper

De vigtigste ting at overveje, udover størrelse, er rengøring og komfort.

Hundeseng i stof

Fordelene ved at vælge en hundeseng i stof er først og fremmest, at du giver din hund et blødt og varmt sted at sove. Derudover er stoffet på de fleste hundesenge aftageligt, så der er mulighed for at vaske og vedligeholde din hunds seng. Dette mindsker væksten af bakterier, forekomsten af insekter, ligesom det begrænser lugtgener. Stof hjælper også med at holde på hundens kropsvarme på en behagelig måde.

Hundekurv i kunststof

Vælger du en hundeseng i kunststof, er der ofte en mulighed for at vaske betrækket. Den blanke overflade på eksempelvis nylon gør, at du nemt kan tørre hundekurven af med en fugtig klud. Desuden tilpasser hundesenge i nylon sig til hundens krop, og de er derfor behagelige for hunden at ligge i. Dog holder nylon ikke ret godt på kropsvarme, som stof gør, hvilket er vigtigt at tage med i overvejelserne, så din hund ikke fryser om natten.

Hundeseng i plastik

Vælger du en hundeseng i plastik, er det nødvendigt at købe et tæppe eller en pude, så hunden ikke ligger på bar plastic. Fordelene ved at vælge en plastikkurv er, at den er nem at rengøre, kan holde i mange år og desuden nemt og billigt kan friskes op med nye puder og tæpper.

Når du skal finde en god seng til din hund, kan det være godt at stille dig selv spørgsmålet: Hvordan ville jeg gerne sove, hvis jeg var en hund? Selvom mennesker og hunde er meget forskellige, så deler vi mange fælles behov. Det er derfor ikke dumt at prøve at sætte dig i din hunds sted, når du skal vælge en hundeseng.

Find også hundetegn her