Arkwrights hundefoder

Hvis du er til hundefoder i den absolut mest økonomiske prisklasse, så er Arkwrights hundefoder det rette valg. Dette foder henvender sig til den målgruppe som ikke vil betale i dyre domme for hundefoder, men som stadig sætter pris på en ordentligt kvalitet.

Arkwrights produceres af Gilbertson & Page, som i mere end 140 år har lavet kvalitetsfoder og leveret mærker til mange forhandlere. Desuden har de i mange år været Kongelig Hofleverandør i England.

Arkwright er et af de absolut mest populære mærker i England, hvor mere end 60.000 hunde dagligt fodres med dette.

Gilbertson & Page står også bag blandt andet Dr. John, Heritage og Gilpa hundefoder.

arkwrights hundefoder

Arkwrights Complete med Kylling

Økonomi på 1. klasse – Arkwrights Complete med Kylling

Med Arkwrights Complete med kylling er der tale hundefoder med økonomi i topklasse. Hundefodret er et fuldkostfoder til alle voksne hunde, og ligger som en bestseller blandt Englands mest solgte økonomifoder.

Arkwrights Complete med kylling kan serveres tørt eller opblødt i vand – alt efter hvad at din hund foretrækker. Se ingredienser og indholdsanalyse HER

Arkwrights hundefoder Extra til aktive hunde

Ekstra energi til aktive hunde med Arkwrights Extra hundefoder

Arkwrights Ekstra til aktive hunde er et fuldkost hundefoder til alle hunderacer. Med dette hundefoder er der virkelig tale om økonomifoder i topklasse.

Arkwrights Ekstra til aktive hunde indeholder kød og grøntsager som kilde til protein og fedt, som er noget højere end i Arkwrights Complete hundefoder med kylling, og er derfor særdeles velegnet til den aktive hund der har brug for ekstra energi i dagligdagen. Se ingredienser og næringsanalyse HER

Arkwrights Extra hundefoder til aktive hunde er også et populært produkt til mindre hunderacer.

Fodrevejledning for Arkwrights hundefoder

Dette er en vejledende mænge Arkwrights hundefoder din hun bør spise over 24 timer eksempelvis over to daglige måltider. Sørg altid for, at frisk drikkevand er let tilgængelige på alle tidspunkter.

Hundens vægt 

Fodermængde pr. døgn

< 10 kg

120 – 220 gram

10 – 25 kg

220 – 370 gram

25 – 45 kg

370 – 700 gram

45 kg +

700 gram +

Læs mere på Arkwrights danske side HER.

Sådan skifter du skånsomt til et nyt hundefoder

Vælger du at skifte fra et hundefoder til et andet hundefoder, så er det vigtigt, at du gør dette, imens du stadig har noget foder tilbage af det ”gamle” foder, da du på den måde sikrer, at hundens mave får en blid overgang til det nye foder.

Du skal skifte hundefoder i en periode over ca. 1 uge.
Dag. 1-2: Giv ¾ del af gammelt hundefoder og ¼ af nyt hundefoder
Dag 3-4: Giv ½ gammelt hundefoder og ½ nyt hundefoder
Dag 5-7: Giv ¼ gammelt hundefoder og ¾ nyt hundefoder.
Dag 8: Nu spiser hunden kun det nye hundefoder.

Hvad kan der ske når man skifter hundefoder?

Noget man ofte som hundeejer oplever, hvis man skifter hundefoder for hurtigt er, at hunden får dårlig mave, og det kan være meget generende for ejer men især din hund, hvis den har tynd eller hård mave. Sørg derfor at skifte hundefoder henover en periode på minimum 7 dage, afhængigt af hvor meget foder du har tilbage af det “gamle” mærke.

Hvis du har skiftet foder, og din hund har dårlig mave

Hvis du har skiftet hundefoder langsomt og din hund efterfølgende prutter meget eller har dårlig mave, så passer det nye hundefoder ikke til din hund, og du vil blive nød til at skifte tilbage til det hundefoder, som hunden har været vant til at bruge. Hvis det ikke er muligt, eksempelvis hvis det gamle mærke er udgået, så må du prøve et nyt foder. Her er det fordelagtigt at have din hunds dyrelæge med på råd.

Hvornår skal man skifte hundefoder?

  • Du skal skifte hundefoder, hvis du synes, at hunden ikke trives på hundefoderet.
  • Når hunden skifter alder fra hvalp til voksen og fra voksen til senior.
  • Hvis du oplever mavegener, hud eller pelsproblemer

Kan man skifte hundefoder?

Ja, det kan du godt, men husk at skifte langsomt fra gammelt hundefoder til nyt hundefoder, da det mindsker risikoen for at hunden får gener ved skiftet. Når du vælger at skifte hundefoder så overvej grundigt, hvorfor du skifter, da det ikke altid er godt for hunden/dig at skifte hundefoder mærke. Gener ved at skifte fodermærke kan være at:

  • At hunden bliver kræsen, da den oplever, at der kommer nyt foder igen og igen
  • At hunden får hård/tynd mave
  • Sjældent forekommende: At hunden får pels/hud problemer, hvis den ikke kan tåle hundefoderet

Overvejelser ved skift af hundefoder

  • Skifter du pga. prisen? Er det nye foder af lige så god/bedre kvalitet?
  • Skifter du pga. problemer (hud, led, mave, pels, allergi)?
  • Skifter du fordi hunden ikke vil spise?
  • Skifter du pga. mode?

Prisen versus kvalitet – sådan læser du hundefoderets indholdsfortegnels

Der findes i dag mange priser på hundefoder, og det dyre ikke altid er bedre. Det vigtigste at holde sig for øje, når du skifter hundefodermærke, er, at kigge på kødindholdet: Det skal være oplyst i tørret % (ikke frisk, da det svinder med 80%), kødet bør ikke hedde ”kød og benmel eller animalske biprodukter”. Hvis kødet oplyses som animalske biprodukter, så er det de dårligste proteiner, som bruges fx fjer, fødder, sener og alle resterne, som man ikke kan bruge til andet. Derudover opgives det ikke fra hvilket dyr kødet kommer fra. Er det svin, okse, fjerkræ, fisk, lam, eller noget helt andet. Og produktet kan også være forskelligt fra gang til gang. Hvis et hundefoder koster 3-15kr kiloet, så kan der ikke være meget kød i det færdige produkt. Arkwrights hundefoder.

Problemer
Hvis du oplevere problemer med din hund, så kan et foderskifte være det helt rigtige for din hund. Men konsulter altid dyrelægen først.

Ledproblemer: har din hund fået ledproblemer eller ønsker du at forebygge, så brug et foder specielt til hunde med ledproblemer.

Hud-/pelsproblemer: tjek altid at pels/hud-problemerne ikke skyldes fx lopper eller at hunden har en sygdom. Spørg derfor dyrelægen først, hvis du oplever at din hund klør sig meget. Det kan være godt at skifte til et hundefoder som er målrettet specifikt det problem som du oplever. Der findes mange fodermærker og flere af dem har foder som er måleretter mod hud- og pelsproblemer.

Mistanke om allergi:

Hvis du har mistanke om allergi, så kan et foderskifte i nogle tilfælde være den rigtige løsning, men det kan være svært at finde ud af hvad hunden er allergisk over for. Er det noget i foderet, naturen eller hjemmet?
Hvis man mistænker foderet, så kan man prøve et kornfrit foderMan bør afprøve foderet i ca. 28 dage, hvor man IKKE giver godbidder, imens man tester, da det også kan være godbidderne, som hunden ikke kan tåle. Vi anbefaler man skriver dagbog over, hvad man afprøver og hvad der sker. På den måde har du også noget på skrift, hvis du senere går til en dyrlæge. Gem indholdsfortegnelsen på foderet (klip den ud).

Hunden vil ikke spise:

At hunden ikke vil spise kan skyldes mange andre ting end at den ikke kan lide hundefoderet. Hunden kan have nogle adfærdsproblemer som gør at den ikke vil spise, den kan være angst eller den kan måske have et for stort ansvar i hjemmet. Det, du selv kan gøre, er, at give hunden nogle faste regler omkring fodring, dette reagere de fleste hunde meget positivt på. Prøv evt. Arkwrights hundefoder.

Sådan kan du gøre:

Giv hunden mad 2 gange om dagen på faste tidspunkter. Tag posen med hundemad og fylder hundens skål op. Du spiser selv en kiks/vindrue eller andet inden du sætter foderet ned til hunden. Du må IKKE kalde på hunden og fortælle at der er mad, men du kan rasle lidt med foderposen. Tæl til 10, og hvis hunden IKKE kommer og spise så fjernes hundefoderet igen.Kommer hunden og spiser, så fjernes skålen så snart den går fra foderet. Og du må ikke sætte det ned igen, selvom den kigger på dig. Husk hunden må ikke få godbidder i perioden, hvor du træner spisning, da dette for nogle hunde er nok til at de er mætte.
Dette gør du hver dag morgen og aften på faste tidspunkter, og du vil opleve at din hund begynder at spise igen. Hunden kan overleve i mange dage uden mad, hvis bare de drikker vand. Spiser din hund ikke efter 3 dage, bør du kontakte dyrelægen, da hunden kan være syg eller have ondt ved spisning.

Sygdom: Hvis du har mistanke om at hunden er syg og det er derfor den ikke spiser, så skal du gå til dyrlægen.

Kræsenhed: Hvis hunden er kræsen, så kan du enten vælge at indstille dig på at skifte foder tit og se det som noget hyggeligt, eller du kan vælge at bestemme dig for et eneste fodermærke og -produkt. Mange foderskift kan give kræsne hunde, da de forventer at der kommer noget nyt/andet, hvis de ikke spiser.

Sundhed: Ser din hund frisk ud, leger den, drikker vand, og er normalvægtig, så bør du ikke være bekymret, selvom den ikke spiser et døgn indimellem.

Skift pga. mode
Mode og reklamepåvirkede skift er ikke en god årsag til at skifte foder, da der hele tiden kommer nyt foder. Det vigtigste er, at man kigger på sin hund og vurderer at hunden er tilfreds/glad/sund.

Fandt du ikke hvad du søgte her, så tag et kig på vores andre anbefalede mærker HER